У Румунії люди з найбільшою зарплатою в країні оголосили страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Румунії люди з найбільшою зарплатою в країні оголосили страйк

Світ
1536
У Румунії оголосили страйк авіадиспетчери компанії Romatsa, монополіста у сфері супроводу авіаперевезень над територією країни.
Страйк оголошено на 30 травня.
Приводом стала суперечка щодо розміру бонусів при виході на пенсію. Під час переговорів у Міністерстві транспорту профспілки домагалися того, щоб працівники авіакомпаній-перевізників, включаючи диспетчерів, при достроковому виході на пенсію отримували компенсацію у розмірі 60 середньомісячних зарплат (зарплата авіадиспетчерів в Румунії становить близько п’яти тисяч євро, вони отримують найвищу заробітну плату в цій країні).
“За результатами проведених з міністерством транспорту переговорів можу повідомити лише про те, що оголошений на вівторок, 30 травня, загальний страйк можна буде призупинити. Але поки що не можемо з упевненістю сказати, на який час вдасться призупинити страйк”, – повідомив керівник профспілки румунських авіаперевізників Габріель Тудораке, міністр транспорту Румунії Резван Кук заявив, що направить аудиторів для перевірки підприємства.
На час страйку авіадиспетчери зобов’язані забезпечити безпеку 30% польотів над територією країни. Мова йде про польоти літаків з гуманітарними вантажами, рятувальні операції та інші екстрені ситуації. Щодня над територією Румунії пролітають до трьох тисяч літаків.
Відзначимо, в березні страйкували співробітники наземних служб аеропортів Берліна, вимагаючи підвищити зарплату з 11 до 12 євро на годину.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас