Україна підтвердила консультації з РФ в рамках СОТ - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підтвердила консультації з РФ в рамках СОТ - МЕРТ

Казна та Політика
158
Україна заявила про готовність провести ініційовані Росією консультації в рамках торгового спору у Світовій організації торгівлі (СОТ), йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку України.
“29 травня 2017 року Україна прийняла запит про готовність до проведення зазначених консультацій, діючи відповідно до норм, принципів і зобов’язань, узятих нею при вступі до СОТ”, – йдеться в релізі.
МЕРТ нагадує, що 19 травня Україна отримала офіційну вимогу від Росії на проведення консультацій у рамках механізму врегулювання суперечок СОТ у зв’язку з, як заявлено РФ, “постійною практикою торгових обмежень”.
“Російська Федерація застосовує практику постійних обмежень законних прав і інтересів України, зокрема, продовжуючи ведення цілеспрямованої торговельної агресії проти України. Вимога Росії про проведення консультацій в рамках СОТ є черговим кроком економічного, торгового і правового тиску на Україну”, – зазначає, у свою чергу, українське відомство.
МЕРТ вказує, що з метою забезпечення захисту прав та інтересів України спільно з іншими зацікавленими державними органами уважно аналізує і обробляє вимогу РФ, а також заходи, які оскаржуються в ньому.
Міністерство нагадує, що протягом останніх двох років Україна оскаржила в СОТ неправомірність введення Росією обмежень на імпорт залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання походженням з України, а також обмеження транзиту з території України через територію РФ в треті країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас