Китай став лідером за кількістю патентних заявок в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай став лідером за кількістю патентних заявок в 2016 році

Світ
207
Китайські компанії подали 3,7 млн заявок для отримання патентів на нові торгові марки в минулому році, сильно відірвавшись від всіх інших країн світу.
Найактивнішими за кількістю заявок на нові торгові марки в 2016 році стали китайські компанії, які подали 3,7 млн заявок. За Китаєм, незважаючи на величезний розрив (майже в 9 разів) йдуть США з 414 тисячами заявок, на третьому місці – Індія з 303 тис. До десятки країн-лідерів потрапили також Японія, Південна Корея, Бразилія, Мексика, ЄС (в доповіді окремо позначається ЄС і країни, що входять до нього), Туреччина і Франція. Росія з 64,5 тис. заявок – на 16 місці.
Найбільш активними заявниками на отримання патентів стали високотехнологічні компанії. З 50 компаній-лідерів за заявками 12 представляють саме цей сектор економіки. На другому місці компанії сектора фармацевтики і медичних технологій – 9 з 50. На третьому – компанії, що працюють в сфері товарів для краси та догляду за тілом (8 з 50).
Якщо говорити про конкретні компанії, то лідером за кількістю заявок стала китайська корпорація Tencent – 4,1 тис. заявок (на 32% більше, ніж у 2015 році). На другому місці – південнокорейська LG з 3,4 тис., на третьому – китайська LeEco з 2,1 тис. (втричі більше, ніж роком раніше). На відміну від Tencent, у якій більшість заявок в 2016 році подано для отримання патентів в Китаї, LeEco активно розширює базу інтелектуальної власності за межі вітчизняного ринку. Компанія намагається розвиватися в таких регіонах і країнах, як Південна Америка, Індія та США. У списку 50 компаній світу, які подали торік найбільше число заявок на патенти, також присутні китайські Alibaba, Huawei, Leshi і Baidu.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас