Розробники створили сонячні панелі в 30 разів дешевше, ніж у Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники створили сонячні панелі в 30 разів дешевше, ніж у Tesla

Енергетика
2735
Група дослідників з Університету Ньюкасла в Австралії на чолі з керівником, професором Полом Дастуром розробила бюджетні сонячні панелі для дахів будинків, які в 30 разів дешевші, ніж у Tesla, – передають закордонні ЗМІ.
Панелі виготовляються за технологією друку електронного чорнила на прозорі пластикові листи. Крім того, що нові генератори е/е легкі і їх можна буде згорнути в трубочку, вони легко піддаються повторній переробці. Квадратний метр таких панелей коштує $7,42 (аналог Tesla при цьому коштує $235 – Ред.), І вони можуть працювати навіть при слабкому освітленні.
Зараз розробники перебувають на завершальній стадії тестування цього друкованого сонячного рішення.
За словами авторів ідеї, панелі друкуються на пластиковій плівці товщиною менше 0,1 мм і проводять електрику завдяки електронному чорнилу. Їх легко запустити в масове виробництво.
Дастур з колегами працює вже більше десяти років, щоб створити легку «друковану сонячну» панель, яка здатна генерувати енергію.
Як відомо, Університет Ньюкасла є одним з трьох місць у світі, де тестуються друковані сонячні панелі, в яких використовуються електронне чорнило для передачі електрики. Вони можуть бути надруковані в «промисловому масштабі» на верстатах, тобто вони можуть бути використані для швидкого розгортання на великих територіях. Зручно, особливо під час лиха.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас