В Україні держбанки зможуть проводити лотереї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні держбанки зможуть проводити лотереї

Казна та Політика
906
Ощадбанк, Укрексімбанк, Приват та інші державні банки зможуть проводити державні лотереї.
Це передбачається проектом нових ліцензійних умов для операторів лотерей, які підготовлені Міністерством фінансів України. Це сприятиме розвитку конкуренції на ринку і зростанню доходів держави.
Передбачається, що державні банки замінять операторів “М. С. Л” і “Патріот”, яких ЗМІ називають операторами великих російських бізнесменів, близьких до Кремля. У 2015 році обидві компанії потрапили в список російських юридичних осіб, щодо яких Кабмін ввів санкції. Нову ліцензію ці компанії отримати не зможуть. Поява на ринку лотерей державних банків дозволить уникнути монополії і буде сприяти конкуренції на українському ринку лотерей.
Нові ліцензійні умови, розроблені Мінфіном, передбачають внесення операторами ринку плати за право вести діяльність з організації лотерей. Фіксована частина плати за ліцензію – 168 млн 400 тис гривень (100 тис. мінімальних прожиткових мінімумів). Також щорічні фіксовані платежі будуть стягуватися з пунктів розповсюдження лотерей. Таким чином, тільки з однієї компанії держава зможе отримати понад 200 млн. гривень від одних тільки фіксованих податків.
За даними ДФС, в 2014 році загальний оборот ринку лотерей доходив до 12,4 млрд грн. При цьому, податків до бюджету з цієї суми було сплачено менше ніж 3% – 318 млн. грн. Реальний обсяг грального ринку Мінфін оцінює в 40 млрд.
“Проект нових ліцензійних умов був підготовлений з урахуванням цих даних. Учасники ринку цілком здатні заплатити цю зазначену в проекті суму як плату за вхід на ринок, у результаті чого бюджет тільки в цьому році може додатково отримати декілька сотень мільйонів гривень”, – зазначають джерела в міністерстві.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас