Як законно зекономити на розмитненні іноземних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як законно зекономити на розмитненні іноземних авто

Особисті фінанси
3338
Головний митник столиці Сергій Тупальський розповів у Фейсбуці про правила ввезення б/у автомобілів в Україні за зниженим акцизом.
“По-перше, це має бути авто для власного використання, за рік одна людина може ввезти тільки 1 авто. До того ж, автомобіль повинен бути випущений після 1 січня 2010 року. Не забувайте – якщо протягом року автомобіль буде проданий, то вам доведеться заплатити акцизний податок за повними ставками”, – зазначив Тупальський.
Тупальський нагадав, що уповноважена особа переміщує б/у автомобіль через митний кордон України, пред’являє його митному органу для проведення огляду. Також Тупальський перерахував перелік документів, які необхідні пред’явити на митниці.
“Підтвердження права власності на транспортний засіб або його використання (в тому числі з правом розпорядження), договір купівлі-продажу (міни, дарування) завірені нотаріально в країні придбання або в консульських установах (посольствах) України. Оригінали чеків, рахунків, інвойсів, рахунків -фактури або інших документів. У них обов’язково повинні бути вказані дата продажу, номер шасі (рами), кузова (або ідентифікаційний номер), двигуна, модель і рік виготовлення авто, прізвище, ім’я та по батькові особи, якій продано автомобіль”, – написав Тупальський.
Також за словами митника, при ввезенні б/у автомобіля потрібно надати реєстраційні документи на транспортний засіб (технічні паспорти, технічні талони, сервісні книжки, в разі їх перебування на обліку в реєстраційному органі іноземної держави), митну декларацію, паспорт та інші документи, визначені українським законодавством і міжнародними договорами, що дають право на перетин державного кордону.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас