Під українські держбанки хочуть створити спеціальну компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під українські держбанки хочуть створити спеціальну компанію

Кредит&Депозит
836
Міністерство фінансів України розглядає можливість створення держкомпанії з управління проблемними активами держбанків, повідомила перший заступник міністра Оксана Маркарова.
“У нас на стадії обговорення створення такої інституції, яка могла б попрацювати на першому етапі з проблемними активами саме державних банків, і якщо така робота буде успішною, на другій стадії могла б бути відкритою для всього банківського ринку”, – сказала вона, представляючи проект реформування державного банківського сектора.
О.Маркарова при цьому допустила, що така держкомпанія могла б бути створена за участю засобів міжнародних партнерів – Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Міжнародної фінансової корпорації (МФК).
“Ми не говоримо про питання викупу за великі гроші непрацюючих кредитів, ми не говоримо про необхідність капіталізувати величезними коштами цю інституцію. Ми говоримо про те, що потрібно надати їй повноваження більш ефективно врегулювати кредити, потрібно законодавчо надати право державним банкам списати ці кредити, продавши їх за ринковою ціною цієї організації”, – сказала вона, додавши, що мова йде про кредити, які в більшості випадків зарезервовані, деякі навіть на 100%.

Довідка Finance.UA:

  • Рівень проблемних кредитів у банківській системі України станом на 1 квітня 2017 року складав 55,1%.
  • Велика частка неробочих кредитів припадає на держбанки – 69,96%.
  • 47,57% зосереджено в іноземних банківських групах і 23,31% в банках з приватним капіталом.
  • Частка проблемних активів банківської системи, з урахуванням позабалансових зобов’язань становить 28,48%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас