Уряд ухвалив концепцію вугільної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ухвалив концепцію вугільної галузі

Казна та Політика
350
Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу схвалив Концепцію реформування вугільної галузі. У її рамках передбачається створення координаційної ради з питань вугільної галузі, яка займатиметься координуванням діяльності міністерств і відомств. Очолить раду віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.
Відповідне доручення віце-прем’єр-міністру дав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час урядового засідання, повідомляє Урядовий портал.
Володимир Кістіон, у свою чергу, наголосив на тому, що схвалення концепції – це лише початок реформ, можливість стратегічного бачення змін.
«Підготовка концепції – це велика робота, яку проробило міністерство. Останні півроку даний проект концепції обговорювався на різних майданчиках, в тому числі, і в профспілковому середовищі. Проте це лише перший крок до реформи, так звана дорожня карта. Концепція дає можливість системно подивитися перспективу, як покращити стан вуглевидобувної галузі та вивести її на беззбитковий рівень роботи», – зауважив Кістіон.
За його словами, документ дає чітке розуміння організаційних заходів, напрямків їхнього фінансування та орієнтовний економічний ефект, який ми в результаті отримаємо.
«Реалізація концепції дозволить оптимізувати управлінський персонал, зменшити витрати. Тільки організаційними заходами ми передбачаємо зекономити витрати, які здійснюються в рамках вугільної галузі в рамках 1,5 млрд грн. Це дасть можливість прозоро, системно проводити відповідні закупівлі для модернізації і переоснащення шахт. Це також дасть можливість оптимізації непрофільних активів вугледобувних підприємств», – зауважив віце-прем’єр-міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас