Доларові рахунки дозволять відкривати не тільки в американських банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доларові рахунки дозволять відкривати не тільки в американських банках

Кредит&Депозит
1237
Прямі кореспондентські рахунки в іноземних банках на поточний момент мають 40-50 українських банків, повідомила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.
Аналогічну цифру озвучив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко: «Прямі кореспондентські рахунки в іноземних банках сьогодні мають менше половини всіх українських банків».
Нацбанк планує швидко внести зміни у свою постанову №118, щоб скасувати обмеження, за яким банк може відкривати прямі кореспондентські рахунки в іноземній валюті тільки у країні походження цієї валюти, повідомила Катерина Рожкова.
«Ми постараємося не відкладати це питання. Ідею почали розглядати негайно, як тільки стало відомо про скасування операцій Deutsche Bank», — зазначила вона.
Це дозволить українським банкам відкривати доларові коррахунки в інших країнах. Наприклад, у банках Туреччині або Іспанії.
Головне питання, яке розглядає НБУ — як буде вестися фінансовий моніторинг у тих країнах, де українські банки зможуть відкривати доларові рахунки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас