У Краматорську виготовили найпотужнішу в Україні вітроенергетичну установку (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Краматорську виготовили найпотужнішу в Україні вітроенергетичну установку (фото)

Енергетика
2090
На Краматорському підприємстві «Фурлендер Віндтехнолоджі» виготовили першу в Україні вітроенергетичну установку (ВЕУ) потужністю 3,2 МВт. Вітрогенератор призначений для українського вітропарку «Причорноморський», розташованого в Миколаївській області. Раніше виробник виготовив для даного вітропарку ще кілька ВЕУ меншої потужності (2,5 МВт), однак незабаром планує налагодити виробництво вітрогенераторів потужністю 4,5 МВт.
Директор підприємства Євген Нікітенко зазначив, що виробничий потенціал вітчизняних підприємств дозволяє самостійно виробляти більше 50% складових вітроенергетичної установки. У виробничому циклі виготовлення вітроенергетичних установок задіяні й інші підприємства Краматорська – ЕМСС, КЗТС, НКМЗ.
Так, в Україні локалізовано виробництво вежі і анкерного кошика, виготовлення склопластикової кабіни гондоли і обтічника маточини, механічна обробка відливання маточини, виробництво безлічі дрібних металевих деталей і конструкцій. Крім того, здійснюється безпосередньо складання гондоли і маточини, будівництво паркової інфраструктури та фундаменту ВЕУ, а також монтаж і запуск установок.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас