Найдорожчі сережки в історії продані за $57,4 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчі сережки в історії продані за $57,4 млн

Світ
515
На аукціоні Sotheby’s в Женеві були продані найдорожчі сережки в історії. Сережки з діамантами “Аполлон” і “Артеміда”, виставлені на торги окремими лотами, пішли з молотка за $57,4 млн.
За попередньою оцінкою, вартість пари становила від $50 млн до $70 млн. Незважаючи на те, що лот подолав лише нижню межу, на даний момент ці сережки є найдорожчими у світі. Придбав їх один і той самий покупець із Азії, який побажав залишитися невідомим.
Попередній рекорд був встановлений зовсім недавно – на листопадовому аукціоні Christie’s сережки “Дзеркало кохання” (Miroir de l’amour) пішли за $17,7 млн, повідомляє агентство Bloomberg.
Алмази, здобуті в ПАР, були дуже схожі, але “Аполлон” – блакитний камінь грушоподібного огранювання вагою в 14,54 карата, а “Артеміда” – 16-каратний рожевий.
Кольорові діаманти такої якості унікальні, однак блакитне забарвлення зустрічається лише у 0,1% натуральних алмазів, тому попередня оцінка експертів склала $38-50 млн. Камінь “Артеміда”, незважаючи на рідкісне забарвлення, має дрібні включення, через що його вартість виявилася майже в три рази нижчою від каменю-“близнюка” – $12,5-18 млн.
Покупець перейменував обидва камені: блакитний отримав назву “Пам’ять про осінні листки”, рожевий – “Марення про осінні листки”, передає AP.
Сережки були головними лотами на женевському аукціоні дорогоцінного каміння Sotheby’s. Крім них на торгах були представлені ще приблизно 400 лотів, аукціонний дім одержав за них загалом $151 млн при оціночній вартості близько $100 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас