Lenovo оголосила про реструктуризацію бізнесу через слабкі фінансові показники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lenovo оголосила про реструктуризацію бізнесу через слабкі фінансові показники

Фондовий ринок
315
Генеральний директор китайської компанії Lenovo Ян Юаньцин повідомив у соцмережі Weibo, що компанія планує реорганізацію бізнесу на тлі слабких фінансових показників в останні два роки.
Зокрема, компанія буде розділена на два підрозділи: перший працюватиме в споживчому сегменті і випускатиме комп’ютери і різні пристрої, а другий зосередиться на сегменті B2B і буде надавати компаніям різні сервіси з управління даними.
Крім того, Ян Юаньцин повідомив про повернення до Lenovo Лю Жуня, дуже шанованого в компанії директора, який керував операцією з придбання Motorola Mobility у Google в 2014 році, після чого покинув фірму. Він очолить ключовий для Lenovo китайське підрозділ споживчого бізнесу.
Lenovo відчуває фінансові проблеми – її прибуток впав у четвертому кварталі 2016 року на 67%, показник знижується п’ять кварталів поспіль. Крім того, за даними дослідницької компанії IDC, у першому кварталі 2017 року вона вперше втратила статус найбільшого виробника ПК у світі, поступившись першим місцем американській HP.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас