Не «1С» єдиним: що ще заборонив своїм указом Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не «1С» єдиним: що ще заборонив своїм указом Порошенко

Технології&Авто
10069
Новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Однокласники», передбачає санкції щодо «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
Також санкції введені проти Яндекс і заводів з виробництва кримських вин.
Згідно з текстом документа відносно цих компаній вводиться заборона здійснення державних закупівель товарів, робіт і послуг у юридичних осіб – резидентів іноземної держави державної форми власності і юридичних осіб, частка статутного капіталу яких перебуває у власності іноземної держави, а також державних закупівель, які здійснюють продаж товарів, робіт, послуг походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції згідно із Законом України «Про санкції».
Указ передбачає блокування українськими інтернет-провайдерами доступу до всіх продуктів Яндекс: Яндекс.Директ, Яндекс.Метрика, Яндекс.Пробки, Яндекс.Карти, Яндекс.Таксі, Кінопоіск. Їхня ліцензія закінчується з моменту опублікування указу президента.
Санкції вводяться і відносно кримських заводів шампанських вин «Новий Світ» і «Массандра». Таким чином, активи цих підприємств заблоковані, і виведення капіталу за межі України заборонено.
Щодо всіх компаній, що потрапили в санкційний список, введено обмеження торговельних операцій, а також зупинено виконання фінансових та економічних операцій.

Довідка Finance.UА:

  • 24 квітня СБУ провела обшук у київського представника 1С щодо «незаконного продажу програмного продукту 1С на території так званих ЛНР і ДНР.
  • Водночас в повідомленні відомства містилися підозри в тому, що самі програми використовуються російськими спецслужбами.
  • В Україні програмними продуктами “1С: Підприємство” користується близько 300 тис. підприємств.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас