Україна виплатить $20 млрд за чотири роки - S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виплатить $20 млрд за чотири роки - S&P

Казна та Політика
1356
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings оцінює виплати Україною основної суми боргу та відсотків за зобов’язаннями протягом 2017-2020 років більш ніж у $20 млрд, або близько 21% ВВП в 2017 році, повідомляється в огляді S&P.
Агентство при цьому очікує, що Україна повністю виконає свої короткострокові зобов’язання щодо суверенного боргу в 2017 році (за оцінками S&P країні належить виплатити $2,6 млрд) і в 2018 році ($3,9 млрд), враховуючи кошти офіційних кредиторів, існуючі резерви іноземної і національної валюти НБУ, а також здатність уряду залучати фінансування на внутрішньому і зовнішньому ринках.
S&P також очікує в цьому році успішного розміщення українським урядом єврооблігацій, що дозволить протестувати ситуацію на ринку.
Водночас, повідомляється в огляді агентства, виплати зобов’язань в 2019 році в сумі $7,5 млрд – головним чином основної суми боргу за суверенними єврооблігаціями і виплати міжнародним фінансовим інститутам, включаючи $1 млрд Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) – залежать від здатності уряду проводити реформи, яких вимагає програма МВФ, і здатність рефінансувати частину боргу за допомогою коштів, залучених на міжнародних ринках.
S&P також відзначає великий обсяг умовних зобов’язань країни, які в даний час знаходяться на розгляді в судах: випущені Україною єврооблігацій на суму $3 млрд, держателем яких є Росія, і щодо позову Газпрому до Нафтогазу в зв’язку з неплатежами за контрактом “бери або плати” (take-or-pay) у розмірі $31,8 млрд.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас