Двох колишніх бухгалтерів КМДА судитимуть за розтрату грошей, виділених на навчання дітей-інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Двох колишніх бухгалтерів КМДА судитимуть за розтрату грошей, виділених на навчання дітей-інвалідів

Кримінал
306
До Солом’янського райсуду Києва спрямований обвинувальний акт стосовно колишнього головного бухгалтера департаменту соціальної політики київської міської держадміністрації (КМДА) та колишнього начальника управління бухгалтерського обліку та фінансів Головного управління соціального захисту населення КМДА за фактом розтрати коштів столичного бюджету в особливо великих розмірах.
“Встановлено, що, перебуваючи на зазначених посадах, зловмисники, діючи за попередньою змовою в інтересах третіх осіб, безпідставно внесли в офіційні документи завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. В подальшому на підставі вказаних підроблених документів на рахунку одного із столичних університетів з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 870 тис. грн”, – повідомила прес-служба прокуратури Києва.
Дії колишніх посадових осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас