Дубневичи інвестували в сонячну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубневичи інвестували в сонячну енергетику

Енергетика
866
В Яворівському районі Львівської області віце-прем’єр-міністр Степан Кубів відкрив першу чергу сонячної електростанції “Озерна”. Це восьма і найбільша подібна електростанція на Львівщині. Вона займає площу майже 15 гектарів, де встановлені 37,5 тисячі сонячних модулів загальною потужністю 9,9 МВт.
У церемонії відкриття взяли участь голова Львівської обладміністрації Олег Синютка, представники обласної та районної влади, а також народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичи.
“Озерна” — найбільша сонячна наземна електростанція не тільки на Львівщині, але і по всій Західній Україні. Екологічно чисту електроенергію, яку вона почне виробляти, буде купувати державне підприємство “Енергоринок” за “зеленим тарифом”.
Електростанція почала працювати 1 березня 2017 року. На її території площею в 14,62 га встановлені 37 500 фотоелектричних модулів JASolar китайського виробництва. Очікується, що електростанція зможе генерувати близько 11 млн кВт/год на рік.
Втім, без участі інвесторів будівництво і пуск електростанції чи відбулися б. Сюди були направлені понад $10 млн, залучених від латвійського “Балтінвест Холдингу”. Енергетики і керівництво станції сподіваються, що вкладені кошти окупляться за найближчі шість років.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас