Країни нового Шовкового шляху з'єднають надшвидкісні поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни нового Шовкового шляху з'єднають надшвидкісні поїзди

Технології&Авто
1122
Китай розробляє нове покоління надшвидкісних пасажирських потягів, здатних розвивати швидкість до 400 км/год. Вони повинні з’явитися в 2020 році і з’єднати ключові регіони «Економічного пояса Шовкового шляху».
Нові поїзди з’являться на підтримку ініціативи «Один пояс і один шлях», яку уряд КНР висунув в 2013 році і яка полягає у формуванні нової моделі міжнародного співробітництва, економічного партнерства і культурного обміну між цивілізаціями в дусі Шовкового шляху.
На думку Фен Хао, представника Державної комісії з розвитку і реформ, надшвидкісний поїзд повинен з’єднати густо населені регіони і зняти зайве навантаження з автотрас, повідомляє China Daily.
«Оскільки багато країн уздовж нового шовкового шляху, особливо в Центральній і Південно-Східній Азії, на Близькому Сході і в Східній Європі планують будувати високошвидкісні залізничні колії чи покращувати власні транспортні системи, вони будуть раді отримати технологічну підтримку з боку Китаю», — упевнений Фен.
При виробництві рухомого складу надшвидкісних поїздів китайські інженери використовують нові матеріали — вуглецеве волокно і алюмінієві сплави, які допоможуть зменшити їх вагу і збільшити енергетичну ефективність, розповів Цяо Фен, головний інженер компанії CRRC Changchun Railway Vehicles, підрозділу China Railway Rolling Stock Corp.
Академік Лю Юмей з Китайської інженерної академії вважає, що запускати надшвидкісні потяги на швидкості 400 км/год економічно не вигідно, оскільки доведеться часто міняти запчастини, електричні контакти і ремонтувати рейковий шлях. Але якщо побудувати нові шляхи і знизити вартість деталей, проблема зникне.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас