У Нацбанку пояснили, чому з українськими фінансистами не хочуть працювати на Заході — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку пояснили, чому з українськими фінансистами не хочуть працювати на Заході

Кредит&Депозит
3939
Закриття західними банками коррахунків українських фінустанов пов’язане з посиленням заходів по частині фінансового моніторингу, вважають в НБУ.
«Очевидно, що однією зі складових цієї тенденції є поступове посилення процедур compliance і збільшення штрафних санкції до банків за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу. У зв’язку з цими факторами в зарубіжних банках зростає ризик збільшення витрат на штрафи та інші заходи, пов’язані з перевірками на відповідність платіжних доручень вимогам FATF та внутрішніх фінансових регуляторів. Закономірним кроком на такі виклики стає більш жорстка політика іноземних банків стосовно банків-кореспондентів», — заявили в прес-службі НБУ.
Там також визнали, що закордонним фінансовим інститутам стає менш вигідно співпрацювати з невеликими банками-кореспондентами.
Нагадаємо, що раніше українські банки повідомляли, що їхні західні партнери стали частіше розривати з ними корвідносини. Найчастіше наші фінансисти скаржилися на Commerzbank і Deutsche Bank.
«Дана ситуація ніяк не пов’язана з якістю платежів українських банків. Тенденція із закриттям кореспондентських рахунків відзначається в багатьох розвинених країнах світу», — запевнили в Нацбанку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас