Київський метрополітен має намір істотно скоротити кількість потягів через брак коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський метрополітен має намір істотно скоротити кількість потягів через брак коштів

Казна та Політика
5165
Комунальне підприємство “Київський метрополітен” має намір істотно скоротити кількість потягів через брак коштів.
Про це повідомляє ABCnews, посилаючись на прес-службу КП.
“Метро працює в штатному режимі і буде працювати так і надалі. Але нам доведеться економити на всьому, включаючи зарплату та ремонт рухомого складу”, – розповіло виданню джерело в метрополітені.
У прес-службі зазначили, що у зв’язку з блокуванням рахунків КП немає можливості закуповувати запчастини та обладнання для поточних ремонтів.
“Оскільки рахунки заблоковані, у нас немає можливості закуповувати запчастини та обладнання для поточних ремонтів. Так, є технологічний запас, але його надовго не вистачить. По зарплаті теж є резерв, але невеликий”, – підкреслили у відомстві.
У зв’язку зі сформованою ситуацією вже призупинено ремонт ескалаторів. Рухомий склад буде зніматися з рейсів у випадку навіть незначних несправностей. Тому неминуче будуть збільшуватися інтервали руху і завантаженість вагонів.
“Грубо кажучи, якщо зараз метрополітен працює на 100%, то через місяць-півтора на лінії буде близько 80% рухомого складу”, – оцінили перспективи в прес-службі метрополітену.
Нагадаємо, Вищий господарський суд України залишив без змін рішення про арешт рахунків Київського метрополітену у справі про заборгованість перед компанією “Укррослізинг”. Також суд відмовив у вимозі компанії про стягнення пені з метрополітену на суму 42 млн гривень.
За матеріалами:
ABCnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас