СБУ провела обшук у київського представника 1С — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ провела обшук у київського представника 1С

Кримінал
3733
Служба безпеки України вчора відзвітувала про слідчі дії, проведені в київській компанії з приводу «незаконного продажу програмного продукту 1С на території так званих ЛНР і ДНР. У той же час, в повідомленні відомства міститься підозра в тому, що самі програми використовуються російськими спецслужбами.
У заяві відомства йдеться про те, що якась компанія – київське представництво російського виробника програми – уклала ряд договорів на постачання 1С з дилерами з ЛНР і ДНР. Під час обшуків співробітники СБУ знайшли документацію, яка це підтверджує.
«Фахівці СБУ зафіксували, що адміністрування, оновлення та технічна підтримка цих програм здійснюється з території Російської Федерації, зокрема – через віддалений доступ до обладнання київського представництва російської компанії. За їхніми висновками, виявлений черговий факт наявності прихованого контролю спецслужб РФ за ситуацією в державному і приватному секторі економіки України …», – йдеться в повідомленні відомства.
Ведеться слідство у ст. 359 Кримінального кодексу (незаконне використання «шпигунського” обладнання), планують додатково кваліфікувати за ст. 258 (тероризм).
Вчора на брифінгу начальник апарату глави СБУ Олександр Ткачук зробив заяву, яка в світлі вищесказаного можна трактувати, як повідомлення про те, що РНБО внесла продукти 1С в списку санкцій. «За нашою інформацією, окремі дилери поширюють на території України продукти компанії 1С – вони вже внесені РНБО до списку санкцій», – сказав він.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас