Киянам можуть додати ще одну платіжку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам можуть додати ще одну платіжку

Казна та Політика
2415
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати підтримали проект рішення «Про визначення послуги з вивезення побутових відходів окремою комунальною послугою, право на здійснення якої виборюється на конкурсних засадах».
Про це повідомляє прес-центр Київради.
На думку чиновників право на отримання такої послуги має вирішуватися на конкурсній основі.
У свою чергу, ці послуги у повній мірі не охоплюють збір і вивіз сміття, зокрема, в приватному секторі. Також існує проблема відсутності контрольованої системи вивозу ремонтних і будівельних відходів, низького рівня оплати населення за надані послуги, недостатності роздільного збору ТПВ, а також конкуренції на ринку житлово-комунальних послуг.
«Сьогодні ця послуга іде в розрахунку кількості мешканців на норму утворення ТПВ, тобто розраховується по будинку і потім ділиться на метри квадратні. Відповідно мешканці житлових будинків сплачують за метри квадратні, а не за фактичне накопичення відходів», – зазначив заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) Олександр Малихін.
Наразі, за його словами, кошти спрямовують на комунальні підприємства по утриманню будинків і прибудинкових територій, які потім розраховуються з юридичними особами, що здійснюють вивезення ТВП.
Остаточне рішення прийматимуть щодо цього питання депутати Київради.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас