Капіталізація ринку криптовалют перевищила $30 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капіталізація ринку криптовалют перевищила $30 млрд

Фінтех і Картки
763
За даними сайту Coin Cap Market, загальна капіталізація ринку всіх існуючих криптовалют досягла рекордної позначки. За своєю сумарною вартістю ринок в два рази перевершив капіталізацію Twitter, а через чотири роки він може збільшитися в 10 разів.
Загальна капіталізація криптовалют досягла $30 млрд, повідомляє видання Market Watch з посиланням на статистику сайту Coin Cap Market. За цим показником ринок криптовалют лише на 50% поступається найбільшій розважальній компанії Netflix і в два рази перевершує сервіс мікроблогів Twitter.
За даними Bitcoinist, біткоїни становлять 70% ринку криптовалют, тоді як в 2013 році ця криптовалюта посідала 95%. На перший план у цьому році вийшли Dash, Ethereum і Monero.
До 2017 року криптовалюти практично позбулися маргінальності і отримали визнання з боку великих компаній і фінансових організацій. Чималу роль у цьому зіграло і поширення біткоїнів в Індії, яка наприкінці минулого року почала стрімкий перехід до цифрової економіки, і Венесуелі, де обвал болівара змусив жителів перейти на криптовалюту. В Японії біткоїни визнали офіційним платіжним засобом, а російська влада вирішила узаконити криптовалюту в 2018 році.
У 2016 році вартість биткоїна подвоїлася, з початку 2017 році підвищилася ще на 30%. У березні один біткоїн вперше став коштувати дорожче унції золота.
Найбільшу вигоду в цих умовах отримують майнери біткоїнів. З 2008 року їхня загальна виручка склала $2 млрд, повідомляє звіт Кембриджського центру альтернативних фінансів.
За прогнозами голови обмінника криптовалют Shapeshift Еріка Вурхіса, через чотири роки капіталізація складе вже $300 млрд. Однак перешкодити розвитку ринку може «громадянська війна» в біткоїн-співтоваристві. Через обмеження на обсяг обробки блоків транзакції з біткоїнами стали вимагати надто багато часу. Спільнота пропонує збільшити допустимий розмір блоків, але поки консенсусу досягти не вдалося.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас