"Антонов" за два роки збільшив прибуток в 4 рази – "Укроборонпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Антонов" за два роки збільшив прибуток в 4 рази – "Укроборонпром"

Фондовий ринок
1006
Державне підприємство «Антонов» за два роки збільшило прибуток в 4 рази. Про це свідчать результати фінансової звітності компанії, повідомляє прес-служба «Укроборонпрому».
У 2014 році прибуток склав 39,3 млн грн, в 2015 році – 42,7 млн грн, а в 2016 році зріс до 178,1 млн грн. В «Укроборонпромі» зазначили, що «Антонов» всього за півтора року створив Ан-132D – перший український літак без російських комплектуючих. До його виробництва підключилися великі міжнародні компанії: Pratt&Whitney (Канада), Honeywell (США), Dowty Propellers (Великобританія), Liebherr−Aerospace Toulouse SAS (Франція). Нещодавно новітній літак успішно здійснив перший політ.
Також восени 2016 року «Антонов» презентував безпілотний авіаційний комплекс «Горлиця». Це перший український ударний безпілотник з високоточними засобами ураження. Зазначається, що підприємство значно розширило коло закордонних партнерів і підписало низку важливих угод з Саудівською Аравією, Канадою, США, Великобританією та іншими західними країнами. В «Укроборонпромі» додають, що «Антонов» виконав програму імпортозаміщення російських складових у виробництві своєї техніки і отримав держзамовлення від Міністерства оборони України.
Як повідомлялося, в кінці березня 2015 року Кабінет міністрів України передав держпідприємство “Антонов” до складу державного концерну “Укроборонпром”.
Державний концерн «Укроборонпром» створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб’єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять 134 підприємства ОПК України. Держпідприємство “Антонов” – єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. Серед найбільш відомих розробок підприємства – літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас