Кабмін встановив формулу розрахунку вартості газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив формулу розрахунку вартості газу

Енергетика
1069
Кабінет міністрів встановив формулу розрахунку вартості газопостачання побутових споживачів і релігійних установ з урахуванням вартості транспортування і розподілу газу.
Відповідний документ про коригування постанови Кабміну ухвалено на засіданні уряду.
Згідно з документом, вартість газопостачання побутових споживачів буде визначатися як сума оптової ціни використаного газу, вартості поставки, транспортування і розподілу газу.
При цьому вартість транспортування і розподілу газу повинна ґрунтуватися на тарифах, встановлених Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
Раніше оператори газорозподільних мереж і постачальники газу за спецзобов’язаннями звернулися до президента, прем’єра та голови НКРЕ з проханням усунути правовий вакуум в питанні оплати за газ і його розподілу, що виникло після скасування постанови енергорегулятора про впровадження абонплати за розподіл газу.
Нагадаємо, Кабмін продовжив спеціальні зобов’язання для НАК “Нафтогаз України” до квітня 2018 року, які передбачають продаж газу для населення на пільгових умовах.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас