Підвищення пенсійного віку є неминучим - МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення пенсійного віку є неминучим - МВФ

Казна та Політика
5597
Підвищення ефективного пенсійного віку є критично важливим для продовження співпраці України і Міжнародного валютного фонду.
Про це заявив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляє УНІАН.
“Пенсії дуже-дуже низькі, їх реальний розмір був зменшений інфляцією. Є необхідність їх збільшення, але це повинно відбуватися паралельно з параметричними змінами у пенсійній системі, які дозволять відновити фінансову життєздатність. Таким чином, так, підвищення низького віку виходу на пенсію, підвищення ефективного пенсійного віку – критично важливо”, – заявив Томсен.
“Це дійсно питання, щодо якого відбуваються дискусії в контексті наступного перегляду (програми співпраці МВФ і України – ред.), щоб вийти на надійний план, як упоратися з цим у майбутньому. Таким чином, відповідь – так, пенсійна реформа – важлива частина наступного перегляду програми, і підвищення ефективного пенсійного віку є її (пенсійної реформи – ред.) частиною”, – сказав Томсен.
За словами представника МВФ, пенсійна реформа була частиною програми співпраці України і Фонду від самого її початку, і кілька разів відкладалася.
“Україна має серйозні проблеми з пенсійною системою. Я думаю, що це другий за розміром дефіцит пенсійного фонду в світі. Це комплексна проблема. В Україні дуже велика кількість пенсіонерів по відношенню до кількості людей, які сплачують внески у пенсійний фонд, це співвідношення 1 до 1”, – наголосив він.
Нагадаємо, згідно з текстом меморандуму між Україною та МВФ, пенсійну реформу необхідно прийняти до кінця квітня 2017 року. Вступити в силу вона повинна з 1 січня 2018 року.
МВФ заявив, що Україна не може дозволити собі баритися із всеосяжною пенсійною реформою, у тому числі шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас