У Туреччині побудують сонячну електростанцію на 1 ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині побудують сонячну електростанцію на 1 ГВт

Енергетика
545
Корейська компанія Hanwha Q CELLS спільно з турецькою Kalyon Enerji виграли державний тендер на будівництво в Туреччині сонячної електростанції, яка стане однією з найбільших у світі.
Нова електростанція недалеко від міста Карапінар займе не менше 2000 гектарів землі і зможе генерувати до 17 ТВт⋅ч енергії на рік. Цього достатньо, щоб забезпечити електрикою більш ніж 600 000 турецьких будинків, пише видання CleanTechnica.
Орієнтовна вартість проекту складає $1,3 млрд. Будівництво електростанції розпочнеться через три місяці, а перша фаза проекту повинна бути завершена до 2018 року. Ціна на сонячну енергію, запропонована консорціумом — 6,99 центів за КВт⋅ч. Це майже в три рази більше, ніж найнижча в світі ціна на енергію сонця, запропонована компаніями Marubeni і JinkoSolar в Абу-Дабі — 2,42 цента за кВт⋅год.
Електростанція в Карапінарі стане однією з найбільш потужних сонячних станцій в світі. Найбільшим проектом у сфері сонячної енергетики на даний момент вважається китайський сонячний парк в Нінсі на 2 ГВт, який будує компанія Minsheng New Energy Investment. Найпотужніша електростанція, введена в експлуатацію, також знаходиться в Китаї — це сонячний парк біля водосховища Луньянся потужністю 850 МВт.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас