Електронний реєстр відшкодування ПДВ усуває можливості для зловживань - Данилюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронний реєстр відшкодування ПДВ усуває можливості для зловживань - Данилюк

Казна та Політика
387
Новий єдиний реєстр відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) робить неможливими найпоширеніші правопорушення щодо суми відшкодування, часу і хронології, повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
Він також заявив, що корупціонери в Державній фіскальній службі (ДФС) понесуть відповідальність за виявлені зловживання: Мінфін детально вивчить весь реєстр відшкодування ПДВ за 2016 рік і початок 2017 року (до запуску нового реєстру). Спецперевірка проводитиметься по кожному платежу.
“Новий реєстр запрацював. Він усуває можливості для зловживань. З тим, що було раніше, ми будемо розбиратися: хтось повинен понести відповідальність”, – сказав міністр в ході брифінгу в Києві в середу.
За його словами, алгоритм роботи нового реєстру гарантує автоматичне узгодження суми відшкодування ПДВ після закінчення встановленого терміну відшкодування. Система реєстру не потребує висновків ДФС про відшкодування ПДВ. Крім того, хронологія здійснення відшкодувань прописана в алгоритмі роботи реєстру, і її порушення технічно неможливе.
“Реєстр, який ми запустили, має суттєві переваги: він прозорий, єдиний, автоматичний. Міністерство фінансів адмініструє ведення цього реєстру. Формування реєстру здійснюється автоматично на підставі інформації, отриманої з бази даних ДФС і казначейства. Гарантується прозоре і своєчасне відшкодування ПДВ, тому що автоматичне узгодження сум повернення ПДВ відбувається на 31 день, в окремих випадках, передбачених законом, максимум 61 день”, – пояснив міністр.
Він додав, що цей реєстр був мрією українського бізнесу багато років, оскільки левова частка корупції в ДФС була пов’язана саме з відшкодуванням ПДВ: цей процес був повністю закритим, ніхто крім дуже обмеженого кола осіб не мав до нього доступу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас