Сонячні панелі знизять енергоспоживання офісних будівель на 80% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сонячні панелі знизять енергоспоживання офісних будівель на 80%

Енергетика
580
У Канаді стіну офісної будівлі виклали сонячними панелями, а також зробили великі вікна, щоб економити на освітленні приміщень. Прогнозується, що ці два рішення допоможуть знизити споживання енергії на 80%, а вкладення окупляться за п’ять років.
У канадському місті Едмонтон стіну офісної будівлі виклали сонячними панелями. За словами розробників проекту, енергії, вироблюваної панелями, достатньо для живлення 25 односімейних будинків.
Dubbed the Edge — 10-поверховий офісний будинок, його південна стіна покрита 500 сонячними панелями. За словами Джина Дуба (канадський архітектор і в минулому політик українського походження) з компанії Dub Architects Ltd, яка розробила дизайн проекту, в Едмонтоні багато сонячного світла, а тому панелі виробляють електрику весь день.
Встановлення панелей обійшлося в $400 тисяч, і Дуб прогнозує, що завдяки економії на електроенергії, вони окупляться за п’ять років. Крім того в будівлі встановлено великі вікна від підлоги до стелі, щоб економити на освітленні приміщень — у сукупності ці два рішення допоможуть знизити споживання енергії на 80%.
До 2030 року Канада планує повністю відмовитися від вугільної енергетики. Разом з США і Мексикою країна поставила за мету до 2025 року на 50% перейти на чисті енергетичні джерела. І Канада цим вимогам відповідає. Тепер перед країною стоїть завдання вийти до 2030 року на 90% чистих джерел енергії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас