В Україні хочуть переглянути впровадження абонентської плати за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть переглянути впровадження абонентської плати за газ

Енергетика
1299
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до керівника Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитра Вовка з проханням переглянути прийняте раніше рішення про запровадження абонентської плати за газ.
Про це повідомила прес-служба уряду.
«Прошу переглянути рішення НКРЕКП з метою недопущення зростання сумарної вартості газу для окремих категорій споживачів. Про вжиті заходи прошу поінформувати Кабінет міністрів», – йдеться у зверненні глави уряду.
При цьому Гройсман зазначив, що, згідно з аналізом, проведеним фахівцями, рішення про введення абонплати може обернутися зростанням платежів за газ для різних категорій споживачів в 1,3-3 рази, що є неприпустимим, оскільки торкнеться декількох мільйонів домогосподарств.
«Уряд виходить з того, що будь-які рішення, спрямовані на впорядкування оплати послуг з постачання газу відповідно до законодавства, не повинні призводити до збільшення щомісячних платежів абонентів», – йдеться у зверненні.
Як повідомлялося, 28 березня НКРЕКП прийняла нову методику розрахунку вартості газу для кінцевого споживача, у тому числі для населення. Згідно з цим рішенням, з 1 квітня тариф на газ буде складатися з двох компонентів: ціни газу як товару (близько 6 грн за 1 куб. м) і вартості його транспортування по газотранспортній системі і розподілу за регіональними газорозподільними мережами (так звана абонплата). Остання буде розраховуватися, виходячи з максимальної пропускної здатності лічильника споживача.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас