Рада Федерації Росії схвалила заборону переказів в Україну через іноземні платіжні системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада Федерації Росії схвалила заборону переказів в Україну через іноземні платіжні системи

Фінтех і Картки
1449
Рада Федерації схвалила поправки до закону “Про національну платіжну систему”, що уточнює порядок проведення транскордонних грошових переказів із Росії за допомогою іноземних платіжних систем, який передбачає заборону переказів в Україну через іноземні платіжні системи.
Перший заступник голови комітету Ради Федерації з бюджету і фінансових ринків Микола Журавльов пояснив, що в разі введення з боку іноземної держави заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані Центробанком РФ, транскордонний переказ може пройти тільки через оператора, підконтрольного російській юридичній особі.
“Це відповідь на дії влади України, які фактично заборонили роботу російських платіжних систем і перекази з Росії в Україну в жовтні 2016 року”, – підкреслив сенатор.
У супровідних документах також зазначається, що ці обмеження стосуються тільки переказів, що здійснюються без відкриття банківського рахунку.
Відомості про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані Банком Росії, будуть розміщуватися на офіційному сайті регулятора.
У разі підписання Президентом РФ цього закону його положення наберуть чинності через 30 днів з моменту офіційного опублікування.
У жовтні 2016 року Україна розширила санкції щодо Росії, заборонивши діяльність на своїй території кількох російських платіжних систем.
Під санкції потрапили платіжна система “Колібрі”, якою керує Сбербанк Росії, “Золота корона” (РНКО “Платіжний центр”), “Юністрім” (банк “Юністрім”), “Міжнародні грошові перекази Лідер” (НКО АТ “Лідер”), Anelik (банк “Анелік РУ”), Blizko (Связь-банк).
У свою чергу Державна Дума Російської Федерації на пленарному засіданні прийняла в третьому, остаточному читанні закон, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну з допомогою іноземних платіжних систем.
Національний банк констатує, що за 9 місяців 2016 року 96,5% всіх приватних грошових переказів з Росії (730,9 млн. доларів) проходили через міжнародні платіжні системи.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас