Сенат США закликав надати Україні військову допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США закликав надати Україні військову допомогу

Казна та Політика
725
Сенат США підкреслює, що Америка не визнає нелегальної спроби анексії Криму і закликає до збереження санкцій проти РФ, повідомляє прес-центр посольства України в США.
Співголова сенатського українського Кокусу, сенатор від штату Огайо Роберт Портман, а також віце-глава Кокуса, сенатор-демократ від згаданого штату Шеррод Браун представили проект резолюції “Засудження незаконної російської агресії в Україні у зв’язку з третьою річницею анексії Криму”. Співавторами резолюції виступили майже півтора десятка сенаторів від Республіканської та Демократичної партій.
“У резолюції, присвяченій третій річниці спроб РФ анексувати Автономну Республіку Крим, незаконна російська військова окупація українського регіону Крим визнається такою, що суперечить міжнародним нормам, є актом неспровокованою агресії і загрозою регіональній стабільності”, – йдеться в повідомленні.
Сенат підтверджує прихильність США до положень Будапештського меморандуму про гарантії безпеки і політиці невизнання де-юре або де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами.
Американські законодавці також виступають за подальшу підтримку України, в тому числі шляхом посилення економічних санкцій проти РФ, передачі українській державі оборонних летальних засобів, підтримки демократії і надання гуманітарної допомоги на виконання прийнятого Конгресом відповідного законодавства.
Раніше повідомлялось, що група американських сенаторів, до якої увійшли як представники демократів, так і представники республіканців, розробили закон, який не дозволить президенту Дональду Трампу скасувати санкції проти Росії.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас