Віртуальна реальність може підвищити якість життя пенсіонерів - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віртуальна реальність може підвищити якість життя пенсіонерів - експерти

Технології&Авто
751
Спеціально розроблені для пенсіонерів програми віртуальної реальності можуть чинити позитивний вплив на їхній емоційний стан і загальну якість життя, повідомляє MarketWatch.
За допомогою пристроїв віртуальної реальності американська компанія Rendever, створена в 2015 році випускниками Массачусетського технологічного інституту (MIT), прагне допомогти пенсіонерам, позбавленим можливості подорожувати і зустрічатися з рідними і близькими людьми. Перш за все, людям похилого віку рекомендується позбутися почуття самотності та ізоляції від зовнішнього світу.
“Ми намагаємося створити різноманітний контент, – повідомив топ-менеджер Rendever Денніс Лалл. – Пенсіонери можуть “вирушити” на пляж, “поплавати” в океані з китом, “подивитися” на морський прибій. Вони могли б “сидіти в першому ряду” на концерті, який не можуть відвідати. Також у нас є і освітні програми, наприклад, історичні тури і архітектурні виставки”.
Rendever може також зробити знімок сімейної зустрічі і створити по ньому програму віртуальної реальності для пенсіонера, надавши йому можливість відчути себе в колі близьких.
“Мої старі родичі майже ніколи не посміхалися. Було так боляче на них дивитися. Здавалося, що старіння – це жахливо, – заявив співзасновник і головний операційний директор Rendever Рід Хейс. – Ми відчували, що за допомогою таких нових технологій, як віртуальна реальність, ми здатні допомогти літнім людям”.
Віртуальна реальність також може чинити позитивний вплив на людей з віковими порушеннями когнітивних функцій. Засновник і топ-менеджер каліфорнійської організації One Caring Team Cоня Кім, вважає, що низький рівень життя людей похилого віку може бути наслідком їхньої соціальної ізоляції.
Програма Aloha VR, одним з розробників якої була Соня, “призначена для взаємодії з людьми з різними незадоволеними психосоціальними потребами”, говорить Кім. За її словами, Aloha VR “допомогла багатьом нашим пацієнтам відчути зв’язок зі світом. Також наша програма допомогла деяким найскладнішим пацієнтам з слабоумством”.
Крім того, експерименти з віртуальною реальністю позитивно позначаються на самопочутті пацієнтів, відволікаючи їх від болю і частково замінюючи фізіотерапію, відзначають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас