Україна опустилася в рейтингу ООН по людському розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опустилася в рейтингу ООН по людському розвитку

Світ
1357
Україна за рік опустилася в рейтингу ООН за Індексом людського розвитку на 29 позицій. Про це свідчить доповідь Програми розвитку ООН (ПРООН) про розвиток людського потенціалу за 2016 рік.
Згідно з опублікованими даними, Україна і Вірменія поділили 84-у позицію в рейтингу, увійшовши до числа держав з високим рівнем людського розвитку. Водночас Україна істотно погіршила свої позиції порівняно з 2015 роком, коли країна перебувала на 55-му місці.
При цьому Норвегія, Австралія, Швейцарія, Німеччина і Данія становлять п’ятірку держав з дуже високим рівнем людського розвитку у світі. США знаходяться на десятому місці, а Росія – на 49-му.
Основні показники, за якими визначався рейтинг держав: очікувана тривалість життя, тривалість навчання та валовий національний дохід на душу населення.
Також враховувалися дані про рівні соціальної захищеності, показники здоров’я і культурного розвитку населення, стану злочинності, охорони навколишнього середовища, участі людей у прийнятті рішень.
Експерти ООН відзначають, що в період 1990-2015 у всіх регіонах світу середні показники людського розвитку значно покращилися, однак третина населення Землі, як і раніше, живе за межею мінімально допустимого рівня.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас