"Сіра" техніка захопила 20% українського ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сіра" техніка захопила 20% українського ринку

Світ
3989
Частка “сірої” техніки в Україні становить 20%. Про це заявив глава Комітету побутової електроніки Європейської бізнес асоціації, директор компанії Miele Ігор Макаров.
“Україна входить в п’ятірку лідерів за обсягами інтернет-торгівлі – частка таких продажів складає 30%. Найбільше “тіні” перебуває саме тут”, – сказав Ігор Макаров.
За даними GFK, до 20% продажів планшетів, мобільних телефонів і ноутбуків знаходиться в тіні, для фотоапаратів цей показник становить до 25%, для холодильників і пральних машин – до 15%, для телевізорів – до 10%, для мультиварок – до 13% , для пилососів – до 18%.
Такі показники призводять до того, що бюджет позбавляється мільярдів гривень доходів.
“Якщо взяти для розрахунків показник, що лише 15% продажів техніки знаходиться в тіні, то в 2015 році при загальному обсязі ринку техніки та електроніки в 47 млрд грн, бюджет втратив 1,2 млрд грн, в 2016 році – 1,35 млрд грн”, – підрахувала координатор Комітету побутової електроніки Європейської бізнес асоціації Вікторія Куликова.
“Мінімізація сірого і чорного імпорту – найсильніший стимул для вендора збільшувати інвестиції в ринок України, і чим швидше ми наведемо тут порядок, тим швидше повернемося до тих обсягів, які були у нашій компанії в кращі часи”, – зазначив Олександр Шабанов, представник компанії LG, яка через проблеми тіньового сектора скоротила присутність в Україні.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас