Названо найбільш аварійні дороги України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найбільш аварійні дороги України (інфографіка)

Кримінал
1590
У 2016 році в ДТП загинули 3 187 осіб, в зоні АТО (згідно з публічною «Книгою пам’яті загиблих») за весь час конфлікту – 3 360 осіб. За рік в аваріях отримали травми 32 тисячі осіб.
Щодоби на дорогах гинули 9 осіб.
Як повідомляє громадська організація “Громекс”, найбільша кількість загиблих в ДТП у Львівській області (249 осіб). Регіон лідирує за статистикою порушень, пов’язаних з перевищенням швидкості (753 факти).
Найбільш аварійні дороги в Одеській області, найбільш нешанобливі водії – в Дніпрі. Такого висновку дійшли в «Громекс», після аналізу статистики управління безпеки дорожнього руху Нацполіціі України.
«Згідно з даними статистики, найбільш аварійно небезпечне місто – Київ – 43 тисячі ДТП та найьільш аварійно-небезпечна область України – Одеська. У цьому регіоні сталася рекордна кількість ДТП – 12 908. При цьому, за офіційними даними сайту держзакупівель Prozorro, Одеська область проводить найбільш мінімальну кількість тендерів на будівництво і ремонт доріг. Регіон другий з кінця серед регіонів України за витратами на ремонт доріг і в 2017 році на ці цілі планують тільки 43 мільйони гривень. Для порівняння в Дніпрі на поточний рік закладена найбільша сума на ці цілі – понад 2,9 мільярдів гривень», – повідомляє юрист громадської організації «Громекс» Павло Калинников.
Абсолютний рекорд за кількістю травмованих в дорожніх аваріях встановлений в Києві (2 841 осіб). При цьому Київська область лідирує за кількістю нетверезих водіїв за кермом (219 фактів).
«Найбезпечнішою після аналізу аварійності стала Луганська область, де одночасно найменша кількість ДТП, загиблих і травмованих. Такі показники пов’язані не з якістю доріг, а з нинішньою щільністю дорожнього руху і міграцією населення з цього регіону. У 2015 році в Луганській області відбулися 635 ДТП, в 2016 – 894, це найменша кількість аварій серед регіонів України, але тут відбулося найбільше зростання – майже на 40%», – пояснює юрист «Громекс» Павло Калинников.
Названо найбільш аварійні дороги України (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас