ШІ навчився генерувати емоційну музику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ навчився генерувати емоційну музику

Технології&Авто
248
Композитор, коли пише твір, знає, як він буде впливати на людей. Машини теж навчилися писати музику, але зі сліпого копіювання кращих людських практик не виходило зворушливих творів. Фахівці з університету Осака повідомляють, що створили алгоритм, який враховує людські почуття для написання музики.
Міжнародна команда вчених, очолювана фахівцями з Осакського університету, випустила пристрій, що працює на принципах машинного навчання. Пристрій визначає емоційний стан свого слухача і спеціально під нього пише музику, щоб породити нові почуття.
«Більшість творів, написаних машинами, створені за допомогою систем автоматичного створення композицій, – розповідає професор Оакского університету Масаукі Нуман. – Вони запрограмовані на створення музики, роблять це швидко і продуктивно, але кожен твір виходить схожим на попередній».
Нуман і вирішив підвищити інтерактивну взаємодію між людиною і системою. Людина слухає музику, а девайс в цей час знімає її ЕЕГ. Ці дані машина використовує для створення музики.
«Ми також навчали робота на існуючій музиці, але після додали до процесу мозкові хвилі слухачів», – каже Нуман. Їм вдалося встановити, що слухачі виявляли набагато більше інтересу до тієї музики, що була створена з урахуванням їхніх мозкових хвиль, вона їм подобалася.
З’ясовується, що створювати музику можна все більш дивними способами. Датський розробник Андреас Рефсгаард створив додаток Eye Conductor для того, щоб навіть люди з обмеженими можливостями могли записувати музику. Мелодію і ритм можна підбирати за допомогою міміки і рухів очей, не використовуючи при цьому ні руки, ні мовний апарат.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас