До 7 мільйонів канадців залишаться без роботи через автоматизацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 7 мільйонів канадців залишаться без роботи через автоматизацію

Світ
1413
У найближче десятиліття ШІ, робототехніка і автоматизовані системи залишать без роботи до 7,5 млн канадців, вважає Суніл Джохал, директор з питань політики в дослідницькому центрі Моват при Торонтському університеті.
За прогнозами Брукфілдского інституту інновацій та підприємництва при Університеті Райерсона, близько 40% канадців можуть втратити свою роботу через поширення автоматизації. Найбільш уразливими виявляться продавці, секретарі і далекобійники. Але на думку Джохала, жодну професію сьогодні не можна вважати захищеною від автоматизації, тому що вона торкнеться всіх — як низькокваліфікованих співробітників, так і досвідчених фахівців.
Комп’ютери все краще справляються з комплексними завданнями у сфері юриспруденції, медицини та фінансів. За словами колишньої співробітниці одного з найбільших канадських банків Торі Шорман, 40% працівників відділу, в якому вона працювала, звільнили через автоматизацію. Багато з них пропрацювали в компанії кілька років.
Відстежити, як автоматизація впливає на ринок праці, поки досить складно. Як зазначає Джохал в інтерв’ю CBC News, зміни в офісах не так кидаються в очі, як зміни на виробництві. Працівників переводять в інші відділи, призначають на інші посади або поступово усувають від важливих завдань.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас