Україна нагодувала Іран на $780 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна нагодувала Іран на $780 млн

Казна та Політика
1304
За результатами 2016 року товарообіг між Україною та Іраном склав $806,8 млн, що на $223,4 млн більше ніж у 2015 році, – повідомили в Мінагрополітики.
Як уточнюють в аграрному відомстві, експорт української сільськогосподарської продукції збільшився на $236,5 млн у порівнянні з 2015 роком і склав $677,7 млн.
Одночасно імпорт іранської продукції в Україну зменшився на $0,13 млн у порівнянні з 2015 р і склав $129,1 млн.
«Іран вже сьогодні є одним з найважливіших торговельних партнерів України в аграрній сфері. Але ми бачимо перспективи не тільки в торгових відносинах, а й у розвитку виробничої кооперації і співробітництва в науково-дослідній сфері. Ми раді, що наші погляди з іранськими колегами про перспективи розвитку двостороннього співробітництва в аграрному секторі збігаються», – повідомила за підсумками зустрічі з міністром сільськогосподарського джихаду Ісламської Республіки Іран Махмудом Ходжаті заступник голови Мінагрополітики Ольга Трофімцева.
Відзначимо, переговори пройшли напередодні шостого засідання Міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва між Україною та Іраном.
Після зустрічі Трофімцева і Махмуд Ходжаті взяли участь в офіційному відкритті українсько-іранського бізнес-форуму в ТПП України.
Крім того, як поінформували в міністерстві, в рамках програми візиту іранської делегації представники Мінагрополітики взяли участь в експертних консультаціях, за результатами яких було узгоджено проект протоколу міжурядової комісії в частині співпраці в сфері сільського господарства і продовольства. Офіційний документ буде підписаний сьогодні, в рамках засідання Міждержавної комісії з економічного та торговельного співробітництва між Україною та Іраном.
Раніше повідомлялося, що Україна і Іран обмінялися списками продуктів, що цікавлять. Країни зацікавлені співпрацювати у сфері безпеки харчових продуктів.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас