Шлапак допускає створення "банку токсичних активів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак допускає створення "банку токсичних активів"

Фондовий ринок
546
Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак допускає можливість створення компанії з управління активами, в яку банки на певних правилах і підставах зможуть передавати свої токсичні активи.
Про це він розповів в інтерв’ю.
“Зараз ми з департаментом і аудиторами робимо все для того, щоб переговори з колишніми акціонерами з обслуговування проблемного портфеля пройшли успішно. Вести їх, на моє переконання, повинні ті, з ким колишні власники домовлялися про мирний перехід банку під крило держави”, – сказав Шлапак.
“Якщо згоду буде знайдено – прекрасно. Якщо ні, ми знайдемо можливість виділити з балансу банку токсичний портфель. А колишні акціонери будуть вести дискусії з іншими людьми”, – заявив голова правління.
За його словами, зараз існує вирішення цієї проблеми (токсичних активів – Ред.), воно просте за своєю формулою, але складне за реалізацією.
“Такі приклади були – американські, японські, шведські. Мова про створення банку токсичних активів, компанії з управління активами, в яку, “Приват” і, я переконаний, що і інші банки з великим задоволенням передали б на певних правилах і засадах свої токсичні активи”, – повідомив Шлапак.
“Але в цьому банку повинні працювати професіонали з досвідом проведення спеціальних розслідувань. Як в Україні, так і за кордоном”, – сказав голова правління.
“Нам не потрібна компанія з управління активами, яка допоможе нам рахувати, скільки відсотків треба заплатити або в якому обсязі формувати резерви. Це ми зробимо самі. А ось КУА, яка знайде структури і персон, які завдали збитків банку, виявить кримінальні схеми і осіб не тільки в Україні, а й за її межами, і допоможе їх притягнути до відповідальності – це вже інша справа”, – підсумував він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас