Кабмін готує нову постанову щодо тарифів на газ: скільки доведеться доплатити (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін готує нову постанову щодо тарифів на газ: скільки доведеться доплатити (інфографіка)

Особисті фінанси
4610
Ще в минулому році Україна в меморандумі з МВФ зобов’язалася до квітня 2017 року розробити механізм коригування цін на блакитне паливо. У лютому Кабмін підписав угоду, згідно з якою вартість газу буде коригуватися кожні півроку.
Документом передбачено: газ буде коштувати 4949 гривень (ціна без ПДВ) за тисячу кубометрів з першого квітня 2017 року до першого квітня 2018 го. Населенню буде продаватися блакитне паливо українського видобутку. Якщо українського газу не вистачатиме, то “Нафтогаз” повинен закупити блакитне паливо “у інших оптових продавців, за кордоном”.
Кабмін готує нову постанову щодо тарифів на газ: скільки доведеться доплатити (інфографіка)
Згідно з постановою Кабміну №90 від 21 лютого, тариф на газ повинні переглядати першого квітня і першого жовтня кожного року. При перегляді тарифу враховуватимуть середньомісячні показники цін на газ на німецькому хабі NCG (за півріччя) з урахуванням витрат на транспортування до українського кордону і входу в ГТС в перерахунку на офіційний курс НБУ, а також тарифи на транспортування, розподіл і націнку “Нафтогазу”. Якщо виявиться, що тариф, сформований за імпортним паритетом, вище чинного не менше, ніж на 10%, ціни на газ переглянуть.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас