Куди вкладають гроші багаті жителі Чехії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди вкладають гроші багаті жителі Чехії

Світ
5442
UniCredit Bank опублікував статистику щодо інвестиційних вподобань клієнтів, чиї статки перевищують 3 млн крон.
Зростаюча нестабільність геополітичної ситуації в Європі і Північній Америці в минулому році стала причиною, чому багаті чехи шукали більш безпечні інвестиції для своїх грошей і майна. Якщо в 2015 році половина з них вкладалася в акції, то в минулому році акції купував тільки кожен четвертий заможний чех. Особисті банкіри все частіше допомагають мільйонерам не тільки шукати відповідні інвестиції, але і вирішувати питання, що стосуються спадкоємства компанії.
Багаті чехи, підшукуючи інвестиції, стали більше купувати нерухомості на батьківщині і за кордоном. Підвищився також попит і на облігації. Як і раніше стабільною популярністю користуються пайові інвестиційні фонди. У них вкладає гроші більш ніж 2/3 клієнтів – в рамках індивідуального банківського обслуговування UniCredit Bank. Саме він і назвав вподобання чеських мільйонерів в плані інвестицій, чиї статки перевищують 3 млн крон.
У минулому році заможні чехи уникали вкладати гроші в товари і дорогоцінні метали. Упав інтерес до купівлі землі, що пояснюється її зростаючою ціною. Що стосується прямих інвестицій, то в банку UniCredit Bank констатують, що інвестори поводяться обережно.
Якщо мова йде про купівлю акцій, то вибираються тільки відомі компанії, наприклад, чеська енергетична компанія ČEZ або американська компанія Apple. Як доповнення до портфоліо мільйонери часто вибирають купівлю творів мистецтва, а також стають т.зв. бізнес-ангелами для стартапів.
Що стосується нерухомості, то мільйонери все частіше вирішують купувати будинки відпочинку на своїх улюблених курортах – в Італії, Іспанії або Хорватії.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас