"Укртелеком" припинив обслуговування абонентів на окупованій частині Донецької області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" припинив обслуговування абонентів на окупованій частині Донецької області

Фондовий ринок
812
Один з найбільших українських операторів телекомунікацій «Укртелеком» з 1 березня припинив обслуговування близько 200 тис. абонентів на окупованій частині Донецької області в зв’язку з втручанням невстановлених осіб в роботу мережі і захопленням офісу компанії, повідомила прес-служба оператора.
«Укртелеком» повідомляє про вимушене припинення з 1 березня 2017 року надання послуг (фіксованого телефонного зв’язку і доступу в інтернет – ред.) на непідконтрольній частині Донецької області через втручання невстановлених осіб в роботу мережі і захоплення офісу озброєними особами», – йдеться в повідомленні.
За даними прес-служби, український оператор втратив технічну можливість централізовано керувати обладнанням на цій території, в зв’язку з чим локальний фрагмент мережі був відключений від загальнонаціональної мережі. Згідно з повідомленням, оператор повідомив про ситуацію, що виникла, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), відповідним правоохоронним органам та іншим операторам зв’язку.
Як повідомлялося, «Укртелеком» в 2016 році скоротив чистий прибуток у порівнянні з 2015 роком в 1,8 разу – до 244 млн грн. Водночас виручка компанії в 2016 році зменшилася на 2% – до 6,636 млрд грн. «Укртелеком» – найбільший оператор фіксованого зв’язку України.
Компанія надає послуги зв’язку майже 8 млн абонентам фіксованої телефонії та послуги швидкісного інтернету понад 1,6 млн клієнтам. Контрольний пакет акцій компанії належить групі українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас