Суддю, який закопував гроші у дворі будинку, затримали в Молдові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суддю, який закопував гроші у дворі будинку, затримали в Молдові

Кримінал
1086
Після екстрадиційної перевірки суддю Дніпровського суду Миколу Чауса повинні екстрадувати в Україну.
 
Суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса, який зберігав гроші в скляних банках, затримали в Молдові.
“Суддя Чаус, який намагався втекти від правосуддя, затриманий співробітниками прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України, ініційованим НАБУ. Після екстрадиційної перевірки чекаємо Чауса на батьківщині”, – написала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.
Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди (хабара) в сумі $150 тис. (понад 3,7 млн ​​грн) за винесення вироку в інтересах підсудних. Ці гроші суддя поклав в скляну банку.
За словами глави НАБУ Артема Ситника, суддя знав про стеження за ним, тому вимагав збільшити суму хабара до 150 тисяч доларів. На допит у цій справі Чаус так і не з’явився. Народний депутат Борислав Береза ​​заявив, що суддя втік і ховається від слідчих.
6 вересня 2016 року Верховна Рада дала згоду на затримання судді і притягнення його до кримінальної відповідальності. Після цього, скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний залишив територію України. 12 вересня 2016 року суддю Чауса оголосили в національний розшук, а 11 листопада – в міжнародний розшук.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас