JKX планує за 10 років інвестувати в Руденківське родовище $660 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JKX планує за 10 років інвестувати в Руденківське родовище $660 млн

Фондовий ринок
524
Нафтогазова компанія JKX Oil&Gas Plc планує капітальні інвестиції $660 млн в розробку Руденківського родовища в Україні, модель якої передбачає буріння 135 свердловин протягом 10-річного періоду і вихід на піковий рівень видобутку в обсязі приблизно 110 млн стандартних куб. футів на добу (18300 boe на добу).
“Згідно з переглянутим планом розробки родовищ для України, розробка Руденківського родовища з використанням сучасного північноамериканського підходу дозволить отримати виручку від продажу газу на суму понад $3 млрд за сьогоднішніми цінами”, – йдеться в біржовому повідомленні компанії в середу.
Як зазначає JKX, раніше це родовище вважалося нерентабельним, проте, за попередніми оцінками, воно містить 2,8 трлн куб. футів газу (запаси категорії 2С).
“Використання сучасних методів розробки і завершення свердловин уможливить видобуток до 600 млрд куб. футів газу протягом всього терміну експлуатації родовища”, – вважає компанія, уточнюючи, що такий прогноз побудований на родовищах Північної Америки, аналогічних Руденківському за структурою і умовами відкладення порід, які раніше також вважалися нерентабельними.
JKX також уточнює, що в четвертому кварталі 2016 вже розпочала виконання плану розробки Руденківського родовища з капітального ремонту свердловини NN16, який був завершений 6 листопада.
У повідомленні наголошується, що фінансування залишиться ключовим викликом для JKX, оскільки проект розробки родовищ в Україні набагато більший, ніж поточна ринкова капіталізація компанії (GBP51,41 млн).
“Ми повинні проявити творчий і агресивний підхід до фінансування цього проекту… Наші перспективи з видобутку досить амбітні, але складно дати конкретні оцінки в зв’язку з браком фінансування”, – вказує керівництво JKX.
Воно додає, що як тільки будуть знайдені джерела фінансування для розробки Руденківського родовища, виробничі плани і терміни будуть уточнені і оголошені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас