Прокуратура Відня взялася за Meinl Bank, через який українські банки викачували гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Відня взялася за Meinl Bank, через який українські банки викачували гроші

Фондовий ринок
883
Австрійська прокуратура взялася за Meinl Bank, через який українські збанкрутілі банки активно виводили кошти в 2014-15 роках.
Про це повідомляє Центр протидії корупції на своїй сторінці в Facebook.
Як зазначається, за попередніми підрахунками, через Meinl Bank було виведено 12 млрд гривень кількох українських банків, зокрема “Таврика”, “Київська Русь”, “Південкомбанк” і ін.
Нагадаємо, в липні 2016 р. Солом’янський районний суд Києва дозволив детективам Національного антикорупційного бюро України тимчасово отримати доступ до документів НБУ.
Детективам дозволили зробити копії документів. При цьому у зв’язку з відсутністю доказів НАБУ було відмовлено в доступі до матеріалів по рефінансуванню банків “Хрещатик” і “Фінанси та Кредит”.
У новому судовому рішенні також йдеться, що в 2014-2015 роках посадові особи семи названих банків (у списку немає Міського комерційного банку) і НБУ, діючи за попередньою змовою з використанням коррахунків цих банків, відкритих в Meinl Bank Aktiengeselschaft, зробили фінансові операції з коштами на 12 млрд грн, які попередньо були розтрачені як кредити рефінансування зазначеним банкам, шляхом погашення кредиторської заборгованості підприємств, підконтрольних банкам.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас