Платіжна система PayPal поки що не поспішає заходити в Україну - Шпек — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжна система PayPal поки що не поспішає заходити в Україну - Шпек

Фінтех і Картки
921
Платіжна система PayPal поки що не поспішає заходити в Україну, оскільки в країні високий рівень шахрайства з платіжними картами, невисокий інвестиційний рейтинг і інші непривабливі чинники. Крім того, українське фінансове законодавство є для PayPal досить зарегульованим і громіздким.
Про це в коментарі сказав голова Ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек.
“PayPal – одна з найбільших платіжних систем світу, для якої український ринок не є великим, тому і не є пріоритетним. Тим більше, що у них є власний стратегічний план з прописаними намірами щодо виходу на ринки конкретних країн світу з кроком в два роки. відбір країн-кандидатів для PayPal досить простий – вони відкривають представництва тільки в тих країнах, які їм цікаві з точки зору прибутковості”, – зазначив Шпек.
Він підкреслив, що питання заходу PayPal в Україну полягає, зокрема, в потенційному прибутку для компанії на українському ринку.
“На поточний момент він може бути невеликим (в порівнянні з іншими країнами), а тому не зовсім цікавим для компанії з точки зору розвитку бізнесу в Україні”, – підкреслив Шпек.
Також, за словами експерта, бізнес-модель системи PayPal передбачає максимальне збереження або використання коштів всередині платіжної системи. В Україні, де високий рівень шахрайства з платіжними картками, невисокий інвестиційний рейтинг і є інші непривабливі чинники, високий ризик виведення досить великого обороту з системи. Відповідно, це ризик для компанії PayPal.
Крім цього, вважає голова Ради Незалежної асоціації банків України, необхідно прийняти законодавчі зміни в частині простого входу PayPal на український ринок.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас