0 800 307 555
0 800 307 555

Україна збільшила експорт цукру в 33 рази


Україна збільшила експорт цукру в 33 рази

Динаміка вражає: в 2016 році на 25% збільшилися площі під цукровими буряками, на 30% – виробництво цукрової сировини, на 40% – виробництво цукру.

Українські підприємства за сезон цукроваріння, який стартував 20 серпня 2016 року і завершився 11 січня 2017 року, експортували 344 тисяч тонн цукру, що в 33 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства з посиланням на главу відомства Тараса Кутового.

 “Україна збільшила експорт цукру в 33 рази – до 344 тисяч тонн. Такого результату досягнуто завдяки системній та злагодженій роботі всього виробничого ланцюга – від виробників цукрових буряків до переробників”, – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, виробництво цукру з одного гектара за звітний період склало 6,9 тонн, що в 3 рази більше в порівнянні з 2010 роком.

Згідно з повідомленням, валовий збір цукрових буряків з площі 290 тисяч га склав 13,2 мільйона тонн, тоді як у 2000 році таку ж кількість цукросировини було зібрано з площі в 747 тисяч га. “У 2016 році на 25% в порівнянні з попереднім роком збільшилися площі під цукровими буряками, на 30% – виробництво цукрової сировини, на 40% – виробництво цукру. Така динаміка вражає”, – цитує прес-служба Кутового. Згідно з повідомленням, в 2017 році Україна може збільшити експорт цукру до близько 1 мільйон тонн. “У галузі дуже амбітні плани – в цьому році експортувати 1 мільйон тонн цукру. Дуже добре, коли бажання і амбіції досягаються”, – наводяться в повідомленні слова міністра.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
Опитування
В Контексті Finance.ua