Аваков визнав, що на руках в українців понад мільйон одиниць зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков визнав, що на руках в українців понад мільйон одиниць зброї

Світ
453
На сьогоднішній день на руках у українців знаходиться близько мільйона одиниць легальної зброї. У МВС мають намір створити єдину базу даних зброї, що знаходиться на руках.
«Легально на руках зараз близько мільйона стволів. Я вважаю, що нелегальна зброя при лінії фронту в 450 км, на жаль, стала реальністю. І це буде додатковим фактором дестабілізації», – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
При цьому Аваков зазначив, що МВС проводить роботу щодо встановлення повного контролю над усією зброєю, яка є в легальному обігу, і збирає дані щодо зброї, що належала Міністерству оборони і яка могла бути нібито списана на фронті.
За словами голови МВС, каталогізувати всі дані будуть вже в нову базу даних щодо ідентифікації гільз, яку зараз створюють. «Ми, на щастя, відмовилися від послуг російської компанії, яка вела нам гільзотеку. Ми не могли собі дозволити, щоб Росія продовжувала обслуговувати нас в ситуації, що склалася. Ми зараз разом з іноземцями зробимо нову гільзотеку по всій зброї для повного контролю», – повідомив Аваков.
«За підсумками 2016 року, згідно з базою даних, на обліку органів Національної поліції України в країні 878 739 осіб – власників вогнепальної зброї. За 2016 зростання склало 10 158 осіб», – заявив Аваков.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас