Правоохоронці зайнялися вивченням записів Рожкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці зайнялися вивченням записів Рожкової

Кримінал
425
Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідування за фактом можливих зловживань посадовими особами Національного банку.
Керівник САП Назар Холодницький заявив журналістам, що провадження про можливі зловживання посадовими особами Нацбанку було зареєстровано в п’ятницю, 10 лютого.
“Провадження зареєстровано в п’ятницю. Підтверджую слова директора НАБУ”, – сказав він.
Пан Холодницький також додав, що в справі поки немає ніяких підозр і потрібно, щоб слідство провело слідчі дії. Він уточнив, що мова йде про справу щодо “плівок Рожкової”.
Нагадаємо, 27 жовтня 2016 року слідчі Головного управління Національної поліції в Києві провели обшук за місцем проживання заступника голови НБУ Катерини Рожкової. «Слідчі дії Національною поліцією проводяться в рамках розслідування банкрутства ПАТ «Банк Михайлівський»», – заявляли в НБУ.
Катерина Рожкова прокоментувала цю подію тоді так: «У мене проводили обшук, шукали документи, пов’язані з аферою в “Михайлівському”. Нічого не знайшли. Але вилучили мобільний телефон». Нещодавно вона повідомила, що мобільний телефон їй повернули.
10 листопада Катерина Рожкова попросила правоохоронців з’ясувати, хто її слухає. «Разом з тим хочу звернутися до правоохоронних органів з проханням перевірити, хто і на яких підставах прослуховує мої телефонні розмови і потім розголошує їх. Адже подібні провокації можуть негативно вплинути на стан того чи іншого банку, а в кінцевому підсумку і банківської системи в цілому», – говорила вона.
Йшлося про її телефонні розмови з менеджментом і акціонерами Платинум Банку, які були опубліковані в Інтернеті. У цих аудіофайлах Катерина Рожкова, зокрема, обговорювала з головним виконавчим директором холдингу PT Platinum Public Ltd. Дмитром Зінковим докапіталізацію Платинум Банку за рахунок фінансової допомоги, яка не вимагає підтвердження походження коштів.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас