Гін платіжних інновацій: як Індії вдалося опинитися в лідерах? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гін платіжних інновацій: як Індії вдалося опинитися в лідерах?

Фінтех і Картки
577
Споживачі фінансових послуг в західному світі вже давно отримали можливість користуватися передовими фінансовими технологіями та платіжними системами. Тепер на черзі – глобальний споживач.
Насправді, деякі країни, що розвиваються, вже наздогнали і перегнали ринки з більш розвиненою платіжної інфраструктурою. Вся справа в тому, що перші абсолютно вільні від тягаря традиційної банківської системи і мотивовані зростаючим споживчим попитом, сприятливими умовами в рамках регуляторного поля і духом співробітництва між банками і інноваційними фінтех-компаніями.
Чудовим прикладом стрімкого розвитку фінтех-сектору є Індія, яка завдяки ряду реформ та окремих проектів, стала однією з найбільш конкурентоспроможних країн на ринку платежів.
У платіжному секторі Індії зараз спостерігається зростання, в основному, завдяки позитивним тенденціям на ринку смартфонів. Так, в Індії налічується 220 млн користувачів смартфонів, що робить країну другим за величиною ринком смартфонів у світі. З огляду на те, що населення Індії перевищує 1,25 млрд людей, попит на мобільні девайси і сервіси буде тільки зростати.
Зростання ринку смартфонів призводить до того, що споживачі стають все більш вибагливими і вимогливими, коли мова йде про фінансові послуги. Мовляв, що заважає провайдерам забезпечити максимальну зручність, швидкість і технологічність фінансових транзакцій?
На практиці, звичайно, впровадження усього розмаїття платіжних методів в країнах, що розвиваються – зовсім не просте завдання, яке ускладнюється тим, що на цих ринках на альтернативні платіжні методи все ще припадає лише 2/3 всіх платежів, навіть зроблених онлайн.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас